Forum Atmosfer - Türkiye'nin Hava Durumu Forumu

Orjinalini görmek için tıklayınız: ANTARKTİKA'DA 80 KİLOMETRELİK DELİK
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Öncelikle konu başlığının ilk okunuşta sürrealist geldiğinin farkındayım ama burada bir yanlışlık yok. Başta ben de pek inanmamıştım.

Amerika kaynaklı bir haber sitesinde dolanırken gerçekten ilginç bir konuya denk geldim ve bu haberi sizle paylaşmak istedim. Yazıları birebir çevirmeyeceğim zaten gereksiz uzun olur.Biraz kendi bilgim biraz da translate yardımıyla kısaca anladıklarımı aktaracağım.
 
Şöyle ki ;

 Başlıkta yazdığım gibi Antarktika'da  80 km genişliğinde bir delik gözlemlenmiş. Normalde Antarktika'nın kıyı kesimlerinde buzulun genişlediği veya daraldığı zamanlarda benzer deliklere rastlanıyormuş ancak bu haberi ilginç kılan olay bu seferki deliğin kıyıdan yüzlerce kilometre içeride olması. 

resim

 Toronto üniversitesinden Prof. Dr. Kent Moore bu konuyla ilgili ''buzda bir delik oluşmuş gibi'' diyerek bir açıklamada bulunmuş. Bu deliği oluşturan olayı şimdilik '' sebebi bilinmeyen süreçler'' olarak nitelemiş. Moore ; uydumuz olmasaydı bu deliğin farkında bile olmayacağımızı ve deliğin 1970'li yıllarda yine civar bölgede açıldığını, bunun ilk olmadığını ama teknik yetersizliklerden dolayı araştırılamadığını söylüyor. 


resim


 
 Bilim insanları 1970'li yıllarda kafaları karıştıran, cevabı bulunamayan olayın sırrını çözmeye çalışıyor. Henüz bir bilimsel sonuç elde edilmemiş araştırma aşamasındaymış. Smile

Özetle durum böyle. Bu konuyu ilerleyen zamanlarda da takip edeceğim ve gelişme olursa yine buradan düzenleyerek ekleyeceğim.

 Kaynak : https://motherboard.vice.com/en_us/artic...antarctica
Acaba o deliğin küresel iklim ile alakası varmıdır?
Eğer küresel iklim ile alakası varsa iyi mi yoksa kötü mü?

Meraklandıran ve heyecanlandıran bir konuya el atmışsın.Devamını bekliyoruz.
Bravo