Forum Atmosfer - Türkiye'nin Hava Durumu Forumu

Orjinalini görmek için tıklayınız: Şubat Sonu Mart Başı Sistemi Beklentisi
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Sayfalar: 1 2 3 4
Herkese Merhaba,

Bu senenin ilk ve son kar konusunu açıyorum :Smile Güncel Ao ve No nun hareketinden yola çıkarsak 29 Şubat - 6 Mart arası kutuptan bir salınım alacağız bu salınım benim öngörüme göre Balkanlar hattından ülkemize gelecek

resim


İklim tahmin sistemi bu salınımı görüyor. 

resim


Vade yaklaşırken Gfsnin de radarına girmesini bekliyorum. Bu benim görüşüme göre ylın son sistemi olacak sonrası ver elini bahar (bahar için ayı bir tahmin yazısı hazırlyacağım). Bu sistemden sonra yağış kovalayacağız zira batıda özellikle ege ve marmaranın güneyinde kuraklık riski var, barajların durumu iyi değil, misal bursa yeraltı sularını şehre vermeye başladılar ki bu büyük risk.

Eps'de ufakatan sinyaller var. Takip  edeceğiz Smile

resim
Bence o sistemden biz değilde Doğu Karadeniz etkilenecek gibi.Çok aktif ve güçlü pv ile işimiz zor gib.
Son bir vuruş yapacak gibi atmosfer..
Belki kısa soluklu olacak ama güzel olacak..

resim
Aslında konu başlığını "Şubat Sonu Mart Başı Sistemi" yerine "Şubat Sonu Mart Başı Sistemi mi? Ne sistemi?" konulsa daha isabetli olur diye düşünüyorum   haha

Yani kesin bir ifade yerine olasılık ifadesi içerse daha sağlıklı olur. Henüz kesinlik yokken sistem var imajı vermek doğru olmayabilir.
21 22 ve 23 şubat Istanbul soğuk geçebilir
Bence başlık açmak için erken.Ben sistemin bize gelme ihtimalinin çok az olduğunu düşünüyorum.Ve ayın 22 sinin bir ihtimal güçlenebileciğini düşünüyorum.
Yusuf benim böyle bir beklentim var tutar tutmaz göreceğiz, bir salınım ''kesin''. Ama bu avrupa meyilli de olabilir bekleyeceğiz daha çok uzun bir zaman var. 21-23 sınırda bir sistem konuşmaya gerek yok , kar yapacak bir güçte değil.
O sistem zaten kesin artık. Geldi de. Neresi nasıl etkilenecek henüz belli değil.
Çok yerinde ve doğru bir başlık açmışsınız. Tebrik ederim
Sayfalar: 1 2 3 4