Forum Atmosfer - Türkiye'nin Hava Durumu Forumu

Orjinalini görmek için tıklayınız: Marmara Bölgesi Hava Tahmini
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22
Yarın (Çarşamba) Trakya'nın kuzey batısında yağışlar kuvvetli. Devamında perşembe Marmara'nın güneyi ve doğusunda yağışlar kuvvetli. Sel ve su baskını riski yüksek.

resim

resim
resim

Herkese iyi akşamlar. Çanakkale Merkez'de bugün lodos hakimdi. Sabah ve akşam saatlerinde zaman zaman yağmur geçişleri oldu. Diyagrama göre haftanın ilk yarısı hava sıcaklıklarında düşüş yaşanacak. Çok ciddi bir düşüş olmayacağı gibi hafta ortasından sonra sıcaklıklar artmaya başlayacak. Salı günü yağış miktarı fazla. Diğer günler yağış geçişleri var. Aralık ayına girmemizden itibaren yağışlar da bu diyagrama göre gelecek gibi. Uzun bir vade olduğu için ilerleyen günlerde daha net bir hal alır. Kar yağışı için maalesef biraz daha beklememiz gerekiyor. Herkese karlı günler dilerim Smile
resim

Evet arkadaşlar geçen gün de belirttiğim gibi yağış Çanakkale için kesildi. Gün içinde ara ara yağış geçişleri oluyor. Aralık ayının 2'si ve haftasonu da yağış ihtimali yine devam ediyor. Bu arada havalar da ısınmaya başlayacak. 
Önümüzdeki Haftaya gelecek olursak, sıcaklıklar adım adım düşmeye başlayacak. Kar ihtimali de yükselmeye başladı. Sezonun ilk karını 6 Aralık çarşamba gecesini perşembeye bağlayan günde görebiliriz. Şimdilik beklemekte fayda var. Önümüzdeki günlerde gelişmeleri aktaracağım. Karlı günler dilerim Smile
resim
Evet arkadaşlar son yorumumda bahsettiğim kar ihtimali maalesef Çanakkale Merkez için düşük seviyede. Son günlerde sıcak olan havalar yarından itibaren düşüşe geçecek. Geceleri 0 santigrat derece ve altında seyredecek günler de mevcut fakat yağış olmadığı için maalesef kuru soğuk ile yetineceğiz. 
Hafta ortasından itibaren havalar yine sıcaklık bakımından  tırmanışa geçecek. Ayın 9'undan itibaren ciddi yağış gözüküyor. Tabi yine her tahminde dediğimiz gibi gün sayısı çoğaldıkça değişme ihtimali de hayli artıyor. O yüzden yakın bir tarihe kadar beklemekte fayda var. 
Artık atmosferin kar bakımından daha hareketli olacağı zamanlara girdik. Önümüzdeki günlerde kar ihtimali veya yağış konusunda bir değişiklik olunca bildireceğim. Herkese bol karlı günler dilerim Smile
İyi geceler, bu sistemden batı Karadeniz bölgesi ne kadar etkilenir? Teşekkürler.
(04-12-2017, Saat: 00:58)Imlegends Nickli Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]İyi geceler, bu sistemden batı Karadeniz bölgesi ne kadar etkilenir? Teşekkürler.

İç kesimler özelikle salı akşamı orta yoğunlukta kar alır..
(04-12-2017, Saat: 01:25)Ahmet Ustaoğlu Kasva Nickli Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]
(04-12-2017, Saat: 00:58)Imlegends Nickli Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]İyi geceler, bu sistemden batı Karadeniz bölgesi ne kadar etkilenir? Teşekkürler.

İç kesimler özelikle salı akşamı orta yoğunlukta kar alır..

Teşekkürler
(04-12-2017, Saat: 00:58)Imlegends Nickli Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]İyi geceler, bu sistemden batı Karadeniz bölgesi ne kadar etkilenir? Teşekkürler.

Marmara’ya göre daha şanslısınız yağış bakımından. Sahil şeridi saf kar görebilir belki o da bi’ ihtimal ancak lapa lapa yağsa bile tutunacak cins değil, cıvık olur. Yüksek kesimler yani karasal alanlar için şartlar uygun.
resim

Herkese iyi geceler. Çanakkale Merkez için olan bu diyagrama göre haftasonu yağış geliyor. 
Pazar gününden itibaren yağışlı bir periyoda giriyoruz. Ay sonuna doğru da kar ihtimali var. Özellikle ayın 21'i ve sonrasında ciddi soğuma mevcut. 
Buraya diyagramları atmanın sebebi de hava olaylarının ne kadar değiştiğini daha net görebilmeniz için. Önceki yorumlarımda olan diyagramlar ile karşılaştırdığınızda büyük farklılıklar olduğunu rahatça görebilirsiniz. İlerleyen günlerde kar ihtimali olup olmadığından yine bahsedeceğim. 
Herkese karlı günler dilerim Smile
resim
Evet arkadaşlar tahminlerimiz ile kışa yavaştan hazırlık yapmaya başlayalım. 
Çanakkale Merkez için şuan hava 16 santigrat derece ve çok bulutlu. Rüzgar poyrazdan sert bir şekilde esiyor ve bu da havayı daha da serin hissetmemizi sağlıyor. Gelelim grafikteki duruma.
29 Eylül Cumartesi gününden itibaren yağışlı bir periyoda giriyoruz. Özellikle 30 Eylül Pazar gecesi ve 1 Ekim Pazartesi yağışlar daha da yoğunlaşıyor. Pazar günü Ales sınavına girecekler tedbirli olmalı. Buna ek olarak Akdeniz'in batısında medicane denen kasırga oluşmakta. Bazı modeller İzmir-Muğla çevresini vuracağını öngörürken diğer modeller ise Trakya'ya doğru çıkıp İstanbul üzerine doğru hareket edeceğini öngörmüş. Bu kasırga olayını da takip altındayız. Uzman arkadaşlarımız gün ilerledikçe bu konu hakkında bilgi verecekler. Bol kar yağışlı bir kış olması dileğiyle Smile
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22