Forum Atmosfer - Türkiye'nin Hava Durumu Forumu

Orjinalini görmek için tıklayınız: CORONA VİRÜS (COVID-19)
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Herkese merhaba ,

Dünyada küresel salgın ilan edildikten sonra aynı günlerde ülkemizde de görülen corona virüsü de vaka sayısı 127.749 bin kişiye ulasti , hayatını kaybedenlerin sayısı da 4 bini aşti, salgin hizla yayilirken cin , iran , italya ve guney kore en fazla can kayiplarinin oldugu ulkeler. Ulkemize suan bilinen  vaka sayisi 2 acak bu ve bu kisilerden enfekete olanlarin ortaya cikmasi 14-20 gun surecektir. Covid 19 un kulucka suresi bu kadardir, ancak kisi kulucka donemideyken bile salginini yaymasi en buyuk risk faktoru. Şu an için salgın dokuz yaş altı çocuklarda en düşük risk grubundayken 60 yaş ve üzeri sigara içen daha önceden zatürree ve astım rahatsızlığı olan veya kronik akciğer problemi olan kişilerde en büyük risk grubunu oluşturmakta. Bu grupa olanlar cok dikkali olmali. Virusun asisi bulundugu ve sicakta oldune dair haberler asparagas.
Anlik harita linki asagida olup virus ile ilgili tum bilgileri buradan paylasabiliriz


Corona takip ekranı T.C

https://corona.cbddo.gov.tr/

https://gisanddata.maps.arcgis.com/apps/...7b48e9ecf6

https://hgis.uw.edu/virus/


Belirtiler

Virüse yakalananlarda önce yüksek ateş başlıyor. Ardından kuru öksürük şikayetleri gözleniyor. Bir haftanın sonunda ise nefes darlığı sorunları ortaya çıkıyor.
Çin'de bazı hastaların hastanede uzun süreli tedavi altına alınması gerekmişti.
Ancak şu an eldeki bilgiler sadece hastaneye kaldırılan ağır hastaların yaşadıklarıyla sınırlı. Virüse yakalanıp daha hafif bir şekide atlatan olup olmadığı konusunda detaylı bir bilgi henüz yok.
Koronavirüs orta derece soğuk algınlığından, ölüme varacak semptomlara yol açabiliyor.


resim
Ümit emeğine sağlık, bu başlık altında bilgi paylaşımı yapalım. 


[attachment=1376]
Eline emeğine sağlık Ümit abi. Senin sayende internetteki bazı boş yalan haberlerden kurtulmuş olduk.
Vaka sayisi 5e cikti. Saglik bakaninin aciklamasi:


resim
Avrupa ülkelerinde artan vakalardan dolayı bir çok Avrupa ülkesine gidiş dönüş yasaklandı.
Bu hafta iyice sayı artacak gibi global çapta
Maalesef bir acı haber daha geldi. Sağlık Bakanı'nın açıklaması göre. Umre'den gelen bir vatandaşımızın test sonucu ne yazık ki pozitif çıkmış.
6. Vaka umreden geliyor ve dönecek 21.000 kişi varmış. Bunu kontrol etmeleri imkansız. Herkesin hijyene önem vermesi ve mümkün olduğunca kalabalık ve kapalı yerlerden uzak durması şart.
Samet umarim sayi yanlistir, 9 ulkeye ucusu durdurup 20 bin kisi umreden gelecek olmasi tamamen anlamsiz. Kktcede de sayi 6ya cikti, buyuk ihtimal bu hafta cift hanelere cikacak sayi.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10