HAVA MODELLERİ VE RADAR İÇİN TIKLAYINIZ

  • 1(current)
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • ..
  • 21
  • Sonraki 
Konuyu Oyla:
  • Toplam: 5 Oy - Ortalama: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
2020 - 2021 KIŞ TAHMİNİ
2021 KIŞI NASIL GEÇECEK? 
2020 - 2021 KIŞ TAHMİNİ 

Hasretle beklenen 2020 - 2021 kış tahmini başlığını açıyorum.

9 Kasım 2020 GÜNCELLEME :
Gelenekselleşen konsepti ve tahmin başarı isabetiyle büyük beğeni kazanan, doğada çektiğimiz "Forum Atmosfer Kış Tahmini" videosu 4.yılında sizlerle..

2020-2021 Kışı Nasıl Geçecek?

2020-2021 KIŞ TAHMİNİ:

VİDEO 1:




VİDEO 2:







SON GÜNCELLEMELER İÇİN BU KONUNUN EN SON SAYFALARINA BAKINIZ

İLK VERİLER
 İlk veriler gelmeye başladı.

 Tabii ki öncelikle 2020 Sonbahar tahminlerine ve o aylarda yaşayacağımız havalara bakacağız ancak bizi asıl ilgilendiren 2020 Aralık ve 2021 Ocak-Şubat kış aylarıyla ilgili hava tahmin verileri geldikçe, bu başlık altında paylaşıp, yorumlayalım.

Accuweather 2020 Sonbahar tahmini, Avrupa için açıklandı. 
Ülkemiz ve doğu Avrupa için, sonbaharın ilerleyen dönemlerinde, giderek fırtınalı ve yağışlı periyoda gireceği tahmininde bulunmuş.Yine aynı bölgeler için erken bir kış ihtimalinden de bahsedilmiş. Kuzey ve batı Avrupa ise sıcak ve kurak

   

 2021 Kışına dair yorumlarımız, inşallah Ekim ayı sonunda yayınlayacağımız, gelenekselleşen ve bu yıl 4.sünü paylaşacağımız Forum Atmosfer Kış Tahmin videosuyla olayı taçlandırana kadar sürecek gibi görünüyor. Zaten muhtemelen Accuweather 2020 - 2021 Mevsimlik Kış Tahmini de yaklaşık olarak Ekim 20'si civarında yayınlanmış olacak. 

Forumumuz adminlerinden Orçun Bostancı'yla da dünkü telefon konuşmamızda, herhangi bir veri olmaksızın, sadece hissiyatımızla, bu kışın, kar açısından güzel geçebileceğine dair öngörüde bulunduk. Tabii belki de, veriler geldikçe modumuz düşerek yine karalar bağlayabiliriz, malum son 5 yılda çok ciddi sonuçlar veren küresel ısınma değerleri ortadayken... 

2015-2020 YILLARI ARASI
KÜRESEL SICAKLIK ARTIŞI ↗

KÜRESEL SICAKLIK ARTIŞI NEREYE GİDİYOR? ↗

KUZEY KUTBUNDA TARİHİ SICAKLIK ↗

Yalnız pandemi döneminde azalan karbon salınımı ve uzun süre duran sanayi üretimi sayesinde az miktar da olsa temizlenen Atmosfer, bakalım bu kış için herhangi bir değişime sebep olacak mı hava olaylarında? Fakat küresel ısınma olayının sonuçlarından olan extrem hava olaylarını, bu yıl dünyanın bir çok bölgesinde yine yaşayacağımıza dair de şüphem yok. 

2020 - 2021 kışına dair paylaşacağım ilk harita GEM modelinden gelsin. Aralık - Ocak- Şubat ayı tahmininde, ülkemizi, Balkanları, yani doğu Avrupa'yı ve ayrıca orta Avrupa'yı da soğuk tarafta göstermiş.. 

   

KONUYLA İLGİLİ BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ:

SON 40 YILIN YAZ AYLARI - İSTANBUL İSTATİSTİKSEL DEĞERLENDİRMESİ 

KÜRESEL ISINMA MI? ISI ADASI MI? SORUNSALI 
Bu gönderiye 18 ifade bırakıldı. Hepsini görüntüle
4 Beğen 14 Muhteşem
.
Cevapla
Herkese merhaba;

Öncelikle, yeni kış sezonumuzun bol sistemli,
atraksiyonlu ve bol karlı geçmesini diliyelim.

Şimdi de Serkan Hocamın paylaştığı, GEM haritasının bize neler vadettiğine bakalım; Gem'e göre, bizim bulunduğumuz bölge, Doğu Avrupa ve Balkanlar üzerindeki soğuk havanın etkisinde kalacakmış gibi görünüyor, bu da bizim geçen kışlara  göre daha soğuk ve yağışlı bir kış geçirmemize neden olabilir.

Yani demem o ki, bu kış bize özlediğimiz o beyaz güzelliği bol bol yaşatacak gibi görünüyor ( bu tamamen GEM haritasına göre yapılan bir yorumdur.) Diğer modellemelerin de tahminlerini görmek lazım.

Umarım, Serkan ve Orçun Hocalarımızın hisleri de gerçekleşir ve iyi bir kış yaşarız.

Şimdilik benden bu kadar. Kendinize çok dikkat edin ,kalabalıklardan uzak durmaya, maske takmaya ve sosyal mesafeye lütfen çok dikkat edin, herkese sağlıklı ve bol karlı bir kış diliyorum.
Bu gönderiye 10 ifade bırakıldı. Hepsini görüntüle
2 Beğen 8 Muhteşem
Hedefi olmayan gemiye hiç bir rüzgar yardım edemez.
Cevapla
3 kıştır karavana atıyoruz, bu kış bende umutluyum, Serkan hocamın bahsettiği havanın az da olsa temizlenmesi bakalım bu durumu etkileyebilecek mi? Ayrıca Atlantikte ve pasifikte kasırgaları da izleyelim.
Bu gönderiye 8 ifade bırakıldı. Hepsini görüntüle
3 Beğen 5 Muhteşem
Cevapla
CFS aylık mevsimlik tahminleri yayınlandı. Gerçekten heyecan verici tahminler geldi. Eylül ayından Mart ayına kadar sadece Kasım ayında mevsim normallerinin üzerinde görünüyoruz. Keşke gerçek olsa diyor insan tabii.. Cfs olması biraz güvenilirlik konusunda şüpheler oluşturuyor elbette ama yine de şu küresel ısınma verileriyle, coğrafyamız adına bunları görmek ümit verici. Ya hepsini mevsim normallerinin üzerinde gösterseydi daha mı iyiydi? Veya şaşırırmıydık? Neyse Eylül ayı zaten artık dibimizde, test edelim bakalım. Ben çünkü Eylül'de de yaz bitmeyecek diye çok korkuyorum son 5-6 yıldaki istatistiklerin sonucu olarak. İlla ki bir iki Afrika ya da Basra atağı yiyoruz. Tabii yine bunları yiyeceğimiz, mevsim normallerinin altında geçirebileceğimiz gerçeğini değiştirmez. Ayın kalan günlerinin serin olması, yine de ortalamayı aşağı çekebilir. Yine de inanasım gelmiyor. Ocak ayındaki soğuk koridor da harika görünüyor. Neyse sırasıyla paylaşıyorum.

Eylül 
   

Ekim
   

Kasım
   

Aralık 
   

Ocak
   

Şubat 
   

Mart
   

Son olarak da ağaç yapraklarının bu sene çok erken dökülmeye başladığına dair gözlem yapıyorum. Bilemiyorum sizin de dikkatinizi çekti mi? Belki de değişik birşeyler olacağına inanmak istediğimiz için farklı emareler olmasını bekliyoruz, bilemiyorum ama yolumuz uzun, heyecanımız yüksek  haha
Bu gönderiye 15 ifade bırakıldı. Hepsini görüntüle
4 Beğen 10 Muhteşem 1 İnanılmaz
.
Cevapla
Serkan eline saglık, dediğin gibi her ne kadar CFS verileri de olsa, insan heyecan yapıyor, hele bu sıcaklarda bunları görmek gercekten ilac gibi geliyor.

Sen bir de CFS nin 850 hpa çıktılarını görsen, of of neler var neler, gerçi Orçun yakında paylaşmaya başlar onları.

Neyse diğer mevsimlik tahminleri de bekleyelim bakalım neler olacak.

Herkese iyi geceler.

   
Bu gönderiye 10 ifade bırakıldı. Hepsini görüntüle
2 Beğen 8 Muhteşem
Hedefi olmayan gemiye hiç bir rüzgar yardım edemez.
Cevapla
Herkese iyi geceler ve merhaba. Benim düşüncem artık bu ve bundan sonraki hiç bir kış mevsiminden birşey beklememek. Özellikle bu sene Rusya'da sıcaklık rekorları kırıldı, buzulların gözle görülür bir şekilde eridiğinden bahsediliyordu. Yani Sibirya soğuk olmaz ise bize nereden soğuk gelecek? Ara sıra tek tük anca gelir o da zaten sıcaklıkları mevsim normallerine anca indirir. Bundan sonra 1000 metre üstü olan yerler bir tık daha şanslı onun altındakiler sıcaklık sıkıntısı çeker durur. Mevsimlik tahminlere bakınca elbette bizi soğuk tarafta gösterince bir mutluluk basıyor insanı, içimde anlam veremediğim aşırı bir sevinç oluyor benim ama artık iki gün sonrası yapılan tahmin bile bazen tutmazken bunları inanasım hiç gelmiyor ve ümit bile bağlayamıyorum. Kış mevsimi içindeyken sistem gelmesine üç dört gün kalmış modeller hala kırt takla atıyor o yüzden çokta fazla sevinmeyelim derim. Bu benim düşüncem elbette herkesin düşüncesi farklı. 

Serkan abi bahsetmiş ağaçlar yapraklarını erken dökmeye başladı diye ben Ankara'da henüz öyle birşey fark etmedim veya dikkatimi çekmedi. Yalnız ben daha çok kavak ağaçlarını takip ediyordum evden biraz uzakta vardı gidip ona bakardım haftada bir kere ama onları da kesmişler kesmekte ki amaç neyse artık bilmiyorum ama bu insanlara ağaç batıyor herhalde ağaç olmadan nasıl oksijen olacak bunu anlamıyorlar demek ki çok yazık.
Bu gönderiye 9 ifade bırakıldı. Hepsini görüntüle
3 Beğen 6 Üzgün
Cevapla
(15-08-2020, Saat: 01:58)Ahmet Uğur Aktaş Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Herkese iyi geceler ve merhaba. Benim düşüncem artık bu ve bundan sonraki hiç bir kış mevsiminden birşey beklememek. Özellikle bu sene Rusya'da sıcaklık rekorları kırıldı, buzulların gözle görülür bir şekilde eridiğinden bahsediliyordu. Yani Sibirya soğuk olmaz ise bize nereden soğuk gelecek? Ara sıra tek tük anca gelir o da zaten sıcaklıkları mevsim normallerine anca indirir. Bundan sonra 1000 metre üstü olan yerler bir tık daha şanslı onun altındakiler sıcaklık sıkıntısı çeker durur. Mevsimlik tahminlere bakınca elbette bizi soğuk tarafta gösterince bir mutluluk basıyor insanı, içimde anlam veremediğim aşırı bir sevinç oluyor benim ama artık iki gün sonrası yapılan tahmin bile bazen tutmazken bunları inanasım hiç gelmiyor ve ümit bile bağlayamıyorum. Kış mevsimi içindeyken sistem gelmesine üç dört gün kalmış modeller hala kırt takla atıyor o yüzden çokta fazla sevinmeyelim derim. Bu benim düşüncem elbette herkesin düşüncesi farklı. 

Serkan abi bahsetmiş ağaçlar yapraklarını erken dökmeye başladı diye ben Ankara'da henüz öyle birşey fark etmedim veya dikkatimi çekmedi. Yalnız ben daha çok kavak ağaçlarını takip ediyordum evden biraz uzakta vardı gidip ona bakardım haftada bir kere ama onları da kesmişler kesmekte ki amaç neyse artık bilmiyorum ama bu insanlara ağaç batıyor herhalde ağaç olmadan nasıl oksijen olacak bunu anlamıyorlar demek ki çok yazık.

Bu konuda birkaç bir şey söylemek elzem oldu. Önceki yorumlarımda da söylediğim gibi, özellikle son 5-6 yıldaki istatistiklerin sonucu olarak, küresel sıcaklık artışının etkileri kaçınılmaz. Yaz-kış fark etmeden, soğuma veya serinleme trendlerinin her defasında ısınma yönünde değişmesinin verdiği moral bozukluğu ve defalarca tekrar edici dönütler de göze alındığında artık ümitsizliğin hakim olmasını normal karşılıyorum. 

Ancak şu ayrım çok önemli. Günlük tahminlerle, mevsimlik tahminlerin algoritmaları çok farklıdır. Yani daha 6 saat sonrasını tutturamıyor, 6 ay sonrasını mı bilecek anlayışı doğru değil. Yanlış anlaşılmasın, mevsimlik tahminleri savunmakla veya bu defa güzel gösterdi diye böyle olabilir pollyannacılığı oynayacak değilim. Sadece söylemek istediğim, günlük tahminlerle, mevsimlik tahminlerin elma ve armut gibi farklı olması. Mevsimlik tahminler; zonal rüzgarlar, olası basınç konumları, jet akımları, okyanus sıcaklıkları, İzlanda, İskandinavya veya Sibirya olası  dominantlığı, enso, nao, ao yani yüzlerce parametreyi değerlendirerek, polar vortex'in tahmini gücü, olası soğuk akış yönü, olası basınç değişiklikleri gibi verileri haritada görselleştiren ve bunun sonucunda hem olası polar koridorların akış yönünü, hem de sıcaklık ortalamalarının o coğrafi bölgede, mevsim normallerinin altında mı üzerinde mi olacağı ihtimalini, genelleyerek ve geniş bir perspektifle bize gösterir.

Mevsim normallerinin üzerinde sıcaklıkların verildiği bölgelerde de, elbette kar yağmayacak anlamı çıkartılmamalı. Nitekim ocak 2017, mevsimlik tahminlerde, mevsim normallerinin üzerinde sıcaklıklarda tahmin edilmesine rağmen, 6-10 ocak 2017'de efsane bir sistem almıştık. Hatırlayın, Accuweather bize "sıcak" demişti. 

Accuweather 2016-2017 Avrupa Kış Tahmini :
   

Bu da, yaşadığımız efsane sistemin sinoptiği:
   

Yine mevsim normallerinin altında gösterdiğinde de, bu kış çok kar yağacak anlamı çıkmaz elbette. Artık buradaki bilinçli herkes bunu biliyorum sanırım, ufacık basınç değişikleri, devasa sistemleri 200-300 km doğuya ya da batıya atabiliyor. Hatta son anda ortaya çıkan alçak basınçlar bile sistemin seyrini değiştirebiliyor. Karadeniz veya Balkanlara kaptırdığımız çok sistemler oldu böyle.

Ayrıca  son yıllardaki çok ciddi küresel ısınma verilerine rağmen, 2018 yılında, şubat sonunda, bizim son anda sınırında kaldığımız ama Avrupa'nın yüz yılın soğuklarını yaşadığı devasa bir soğuk akışı olmuştu 10 gün kadar, hatırlayın. Bizde sadece 1 martta kar yağmıştı ama Avrupa'yı kara boğmuştu ve korkunç soğuklar etkili olmuştu.

Bakın Accuweather'ın kurak ve sıcak dediği doğu Avrupa, efsane bir kış yaşamıştı o sene. 

Accuweather 2017-2018 Avrupa Kış tahmini :
   

Bu da şubat sonunda Avrupa'yı vuran sistemin efsane sinoptiği :
   

Velhasıl mevsimlik tahminlerin sıcak-soğuk çıkması çok da önemli değil aslında ama soğuk çıktığı zaman en azından o kış daha fazla karlı sistem alma ihtimalinizin yüksek olduğunu anlamalıyız. Heyecanımız bu yüzden. Sıcak göstermesinden iyidir diye de belirtmiştim zaten. Asıl baktığım olay da, ocak şubat ayındaki polar koridor ve olası sistemleri hangi yönde alabileceğimiz oldu. Durum şimdilik böyle güncellenmiş. Belki de bir dahaki ay güncellendiğinde sıcak tarafta kalacağız ama bu yine kar yağmayacak anlamına gelmemeli, az önce anlattıklarıma istinaden.
Bu gönderiye 10 ifade bırakıldı. Hepsini görüntüle
2 Beğen 8 Muhteşem
.
Cevapla
(15-08-2020, Saat: 08:56)Serkan Sezenoğlu Nickli Kullanıcıdan Alıntı:
(15-08-2020, Saat: 01:58)Ahmet Uğur Aktaş Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Herkese iyi geceler ve merhaba. Benim düşüncem artık bu ve bundan sonraki hiç bir kış mevsiminden birşey beklememek. Özellikle bu sene Rusya'da sıcaklık rekorları kırıldı, buzulların gözle görülür bir şekilde eridiğinden bahsediliyordu. Yani Sibirya soğuk olmaz ise bize nereden soğuk gelecek? Ara sıra tek tük anca gelir o da zaten sıcaklıkları mevsim normallerine anca indirir. Bundan sonra 1000 metre üstü olan yerler bir tık daha şanslı onun altındakiler sıcaklık sıkıntısı çeker durur. Mevsimlik tahminlere bakınca elbette bizi soğuk tarafta gösterince bir mutluluk basıyor insanı, içimde anlam veremediğim aşırı bir sevinç oluyor benim ama artık iki gün sonrası yapılan tahmin bile bazen tutmazken bunları inanasım hiç gelmiyor ve ümit bile bağlayamıyorum. Kış mevsimi içindeyken sistem gelmesine üç dört gün kalmış modeller hala kırt takla atıyor o yüzden çokta fazla sevinmeyelim derim. Bu benim düşüncem elbette herkesin düşüncesi farklı. 

Serkan abi bahsetmiş ağaçlar yapraklarını erken dökmeye başladı diye ben Ankara'da henüz öyle birşey fark etmedim veya dikkatimi çekmedi. Yalnız ben daha çok kavak ağaçlarını takip ediyordum evden biraz uzakta vardı gidip ona bakardım haftada bir kere ama onları da kesmişler kesmekte ki amaç neyse artık bilmiyorum ama bu insanlara ağaç batıyor herhalde ağaç olmadan nasıl oksijen olacak bunu anlamıyorlar demek ki çok yazık.

Bu konuda birkaç bir şey söylemek elzem oldu. Önceki yorumlarımda da söylediğim gibi, özellikle son 5-6 yıldaki istatistiklerin sonucu olarak, küresel sıcaklık artışının etkileri kaçınılmaz. Yaz-kış fark etmeden, soğuma veya serinleme trendlerinin her defasında ısınma yönünde değişmesinin verdiği moral bozukluğu ve defalarca tekrar edici dönütler de göze alındığında artık ümitsizliğin hakim olmasını normal karşılıyorum. 

Ancak şu ayrım çok önemli. Günlük tahminlerle, mevsimlik tahminlerin algoritmaları çok farklıdır. Yani daha 6 saat sonrasını tutturamıyor, 6 ay sonrasını mı bilecek anlayışı doğru değil. Yanlış anlaşılmasın, mevsimlik tahminleri savunmakla veya bu defa güzel gösterdi diye böyle olabilir pollyannacılığı oynayacak değilim. Sadece söylemek istediğim, günlük tahminlerle, mevsimlik tahminlerin elma ve armut gibi farklı olması. Mevsimlik tahminler; zonal rüzgarlar, olası basınç konumları, jet akımları, okyanus sıcaklıkları, İzlanda, İskandinavya veya Sibirya olası  dominantlığı, enso, nao, ao yani yüzlerce parametreyi değerlendirerek, polar vortex'in tahmini gücü, olası soğuk akış yönü, olası basınç değişiklikleri gibi verileri haritada görselleştiren ve bunun sonucunda hem olası polar koridorların akış yönünü, hem de sıcaklık ortalamalarının o coğrafi bölgede, mevsim normallerinin altında mı üzerinde mi olacağı ihtimalini, genelleyerek ve geniş bir perspektifle bize gösterir.

Mevsim normallerinin üzerinde sıcaklıkların verildiği bölgelerde de, elbette kar yağmayacak anlamı çıkartılmamalı. Nitekim ocak 2017, mevsimlik tahminlerde, mevsim normallerinin üzerinde sıcaklıklarda tahmin edilmesine rağmen, 6-10 ocak 2017'de efsane bir sistem almıştık. Hatırlayın, Accuweather bize "sıcak" demişti. 

Accuweather 2016-2017 Avrupa Kış Tahmini :


Bu da, yaşadığımız efsane sistemin sinoptiği:


Yine mevsim normallerinin altında gösterdiğinde de, bu kış çok kar yağacak anlamı çıkmaz elbette. Artık buradaki bilinçli herkes bunu biliyorum sanırım, ufacık basınç değişikleri, devasa sistemleri 200-300 km doğuya ya da batıya atabiliyor. Hatta son anda ortaya çıkan alçak basınçlar bile sistemin seyrini değiştirebiliyor. Karadeniz veya Balkanlara kaptırdığımız çok sistemler oldu böyle.

Ayrıca  son yıllardaki çok ciddi küresel ısınma verilerine rağmen, 2018 yılında, şubat sonunda, bizim son anda sınırında kaldığımız ama Avrupa'nın yüz yılın soğuklarını yaşadığı devasa bir soğuk akışı olmuştu 10 gün kadar, hatırlayın. Bizde sadece 1 martta kar yağmıştı ama Avrupa'yı kara boğmuştu ve korkunç soğuklar etkili olmuştu.

Bakın Accuweather'ın kurak ve sıcak dediği doğu Avrupa, efsane bir kış yaşamıştı o sene. 

Accuweather 2017-2018 Avrupa Kış tahmini :


Bu da şubat sonunda Avrupa'yı vuran sistemin efsane sinoptiği :


Velhasıl mevsimlik tahminlerin sıcak-soğuk çıkması çok da önemli değil aslında ama soğuk çıktığı zaman en azından o kış daha fazla karlı sistem alma ihtimalinizin yüksek olduğunu anlamalıyız. Heyecanımız bu yüzden. Sıcak göstermesinden iyidir diye de belirtmiştim zaten. Asıl baktığım olay da, ocak şubat ayındaki polar koridor ve olası sistemleri hangi yönde alabileceğimiz oldu. Durum şimdilik böyle güncellenmiş. Belki de bir dahaki ay güncellendiğinde sıcak tarafta kalacağız ama bu yine kar yağmayacak anlamına gelmemeli, az önce anlattıklarıma istinaden.

Çok açıklayıcı bir yazı olmuş ellerine sağlık Serkan abi. Dediklerinde haklısın ben zaten bu tahminler tutmaz falan demedim sadece fazla ümitlenmemek lazım diye düşündüm. Onun dışında verdiğin örneklere göre 2017 ve 2018 senelerinde iki güzel sistem var biri bizim ülkemize geldi her ne kadar ben sizlerden gelen fotoğrafları seyretsem bile güzeldi Big Grin Diğeri ise zaten tam anlamı ile efsane olan bir sistemdi Avrupa'da yaşayan çoğu kişi hayatlarında en sert kışı yaşamış olabilir. Yani her sene mutlaka bir şeyler oluyor bir yeri mutlaka soğuk vuruyor. Geçen sene ise doğu Avrupa'yı soğuk gösteren AccuWeather tahmini tutturamadı. Ocak sonu gelmesine rağmen daha doğu Avrupa'da kar yoktu adam akıllı zaten bizi de soğuk gelmemesinin bir sebebi de oydu. Umarım kış mevsimi gerçekten iyi geçer de bizde uzun bir aradan sonra hasret gideririz. Belki bana kızarsınız İstanbul'da yaşayanlar olarak ama Ankara'ya bile en son 2016'da 20 cm kar yağdı ondan sonra bir daha öyle bir kar göremedik merkez adına. En fazla 15 cm oldu. Arada çok bir fark yok ama çektiğim iki fotoğrafı kıyaslıyorum 20 cm olan daha güzel geliyor yerde kar örtüsü daha fazla hatta 20 cm den de biraz fazla olması lazım öyle hatırlıyorum. Şöyle iki haftada bir sistem alacağımız bir kış olurda inşallah bizde bütün bir kış boyu mutlu oluruz. Ne güzel iki haftada bir kar yağıyor hatrı sayılır bir şekilde o kar yağışı altında yürümek müthiş bir şey bana göre özellikle akşam yağan kar daha güzel geliyor sokaklar bomboş yağan karın sesi var, kar altında yürümenim verdiği mutluluk tarif edilemez birşey. Tabi her zaman böyle olmuyor ama en azında her sene böyle bir kere yaşasak güzel birşey olur.
Bu gönderiye 8 ifade bırakıldı. Hepsini görüntüle
5 Beğen 3 Muhteşem
Cevapla
Cfs yeni güncellemesinde kasım ayını da coğrafyamız adına mevsim normallerinin altında gösterdi. 

   

Eylül ayının da hala mevsim normallerinin altında kalması ilginç gerçekten. Merak ediyorum bakalım ne olacak? 

   

Bu da mevsimlik tahminlerde isim yapmış IRI modeli. Aralık - Ocak - Şubat fena çıkmamış. En azından sıcak tarafta değiliz ancak İskandinavya ve Sibirya gibi kuzeyimizin yine mevsim normallerinin üzerinde ve sıcak tarafta olması hiç hayra alamet değil.

   
Bu gönderiye 11 ifade bırakıldı. Hepsini görüntüle
5 Beğen 3 Muhteşem 1 İnanılmaz 2 Üzgün
.
Cevapla
Kuzeyimiz sıcak olursa geçen seneki gibi bir kış yaşamamız muhtemeldir bana göre. Çünkü geçen sene Kuzeyimiz soğuk değildi ve o yüzden çok sıkıntı çekmiştik.
Bu gönderiye 6 ifade bırakıldı. Hepsini görüntüle
6 Beğen
Cevapla
  
  • 1(current)
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • ..
  • 21
  • Sonraki 


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  2020 YAZ MEVSİMİ TAHMİNİ Ahmet Uğur Aktaş 7 3,741 07-06-2020, Saat: 19:41
Son Yorum: Serkan Sezenoğlu
Information 2020 İlkbahar Tahmini Ümit 8 4,329 28-02-2020, Saat: 10:14
Son Yorum: Ümit

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar:
2 Ziyaretçi