HAVA MODELLERİ VE RADAR İÇİN TIKLAYINIZ

  •  Önceki
  • 1
  • ..
  • 1890
  • 1891
  • 1892(current)
  • 1893
  • 1894
  • ..
  • 2725
  • Sonraki 
Konuyu Oyla:
  • Toplam: 93 Oy - Ortalama: 3.94
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
İSTANBUL HAVA TAHMİNİ VE KAR TAHMİNİ
(19-12-2019, Saat: 01:40)Zafer Yüce Nickli Kullanıcıdan Alıntı:
(18-12-2019, Saat: 22:40)Fatih Şen Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Aralık son hafta ısınma bekleyen Zafer abi şimdi kış şartları yaşanacak dedi az önceki yazısında. Smile hatta İstanbul hariç bir çok yerde kar bekliyor. Bizim tarafa dönmeye başladı yavaştan sanki.  haha

Bizde 850hpA da -12 -15 ler gelecek demedik zaten kar yapar mı onu kovalıyoruz. Ki kar gösteren senaryolardan yola çıkarak böyle bir tahminde bulundum kendi adıma. Smile

Birde bu sistem değil de nedir 18-19 derecelerden 6-7 derecelere inecek şu an ki görüntüde belki de daha fazlası da olabilir. yağış, soğuk, fırtına ne ararsan var. Bal gibi sistem elbette.

Fatih sen niye her yazdığımı kendi üzerine alınıyorsun ki anlamadım?Geçen yazdığımdan da kendine vazife çıkardın ayın 16'sı 22'si 23'ü derken şimdi de yılbaşı falan diyorsunuz derken seni kastetmemiştim ki sen çıktın 'ben zaten o tarihlerde sıcak tarafta olacağız yazdım'' falan dedin. Bak geçmiş yazılanlara bu tarihleri verenler var,hatta Ahmet çıkıp ''abi illa tarih istiyorsan 26 Aralık derim'' demişti ben de çok iyimser bir tahmin demiştim.Ama en azından soğuyoruz o tarihlerde soğumayı tutturdu yani.

Şimdi de tutmuş aralık başında yazdığım yazıdan alıntı yapmışsın.''Bu yıl sıcak kapanacak dedik,Aralık şimdiden garantiledi'' derken ben ay ortalamasını kastediyorum orada,ayın son günlerinde gelecek kıçı kırık soğumalar ortalamayı fazla etkilemeyecek,Aralık ayı da mevsim normalleri üzerinde sıcak kapanmış olacak.Daha da ısınırsa şaşırmayın cümlesi mübalağa belli ki orada,ama bu en baştan beri kar beklemiyorum beklentimi boşa çıkarmadı.Zaten kendin söylüyorsun, Aralık ortalaması 7,8 olan bir şehirde 18-19 dereceleri gördük daha ne görecektik,denize mi girecektik Aralık ayında.Ama bu en baştan beri kar beklemiyorum beklentimi boşa çıkarmadı.
İstanbul dışındaki yerlerde kar olabilir tabi ama beni oralar ilgilendirmiyor,Böyle bir soğuma olmasa da İstanbul dışındaki yerler de kar ihtimali zaten her zaman daha fazla.
Ben siz -12 -15 bekliyordunuz demedim,yazılarımı çarpıtıp,bana çakmaya çalışıyorsan nafile.Ben dedim ki o yazımda -12,-15 görmeden ben heyecanlanmam dedim,kuvvetli bir salınım görmeden ben heyecana kapılmam,çünkü arkası kuvvetli olmayan salınımlar artık istanbula inene kadar gücünü iyice kaybediyor ve kar için yeterli olmuyor,olsa da cacık oluyor dedim.
Bir de bu sistem değil de nedir 18-19 derecelerden 6-7 dereceler iniyor,yağış soğuk ne ararsan var demişsin ya.Tamam al o zaman boş bir bardak eline,yağmur yağdığı zaman doldurur doldurur adam ıslatmaca oynarsın.Aynı hastalığa sen de yakalanmışsın.18-19 derece Aralık ayında sanki bizim normallerimizmiş gibi 6-7 dereceye,yani normallere indiğinde soğuduk sanıyorsun.Burası İstanbul kar tahmini başlığı,bal gibi sistem dediğin sistem de yağmur kovalayacaksan buyur kovala.
Zaten sistemden 1 gün önce yazarsın beklentini adı da tahmin yazısı olur.Genelde MGM'den bile sonra yazdığın için yine öyle yaparsın.
Bu forumda belki de tek başıma kar yok diyen benim İstanbul için,Ocağı bekleyin diyen benim.Çakacağın son kişiyim kusura bakma.Sosyal medyada bu forumda yazanlar dahil,1 aydır,Aralığa sert bir giriş yapabiliriz,kar olabilir diyenler sonra yılbaşına doğru aynı şeyleri söyleyip durdular.Oysa olan sadece mevsim normallerine inmek oldu.Ben kar yok diyorum,sen kar beklediğiniz tarihte normallere indiğiniz,soğuma olduğu için neredeyse benim yanıldığımı iddia ediyorsun.Ben de her soğuma kar yapmıyor,mevsim normallerinin o kadar üzerinde gidiyoruz ki normaller veya biraz altında gösterse veriler kar kelimesini telaffuz eder hale geldiniz diyorum kaç seferdir.
Ahmet 6-10 ocak kar bekleyenler avucunu yalar o dönem ısınma olacak demiş.Ben Ocak 2. haftasından bahsetmiştim 9 ocak ve sonrası.Ancak sizin bu abartı büyüttüğünüz  kıçı kırık soğuma bu şekilde uzarsa ki 12Z diyagramını bu yüzden beğenmedim,olacak olan şu;Ocağın ilk yarısında da ellerimizde boş bardak,yağan yağmurda adam ıslatmaca oynarız.Sonra da ama soğumayı bildik ehe ehe diye seviniriz.Benim kar yok demem,sizin hayalinizde gördüğünüz senaryoları çürütmem canınızı bu kadar acıtıyorsa açıkça söyleyin,yazmam olur biter.

Neyse abi ben espri niyetinde söyledim de anlaşılan sen bayağı kızmışsın. Kimse kimseye yazma diyemez. Beni Bilen bilir mgm den sonra yazıyor demen enteresan. Laf çakma niyetim de yoktu sen bayağı doluymuşsun anlaşılan ki döktürmüşsün. Smile burada herkesin ayrı özelliği var bunu hep dile getiririz ben orta ve kısa vade tahminleri yaparım.
Bu gönderiye 13 ifade bırakıldı. Hepsini görüntüle
12 Beğen 1 Muhteşem
.
Cevapla
(19-12-2019, Saat: 01:40)Zafer Yüce Nickli Kullanıcıdan Alıntı:
(18-12-2019, Saat: 22:40)Fatih Şen Nickli Kullanıcıdan Alıntı: ...
...

Keşke forumda birden fazla emoji verebilme özelliği olsaydı. Üsteki yoruma :beğendim:   :haha  ve :üzgün: şeklinde 3 ü  1 arada verebilirdim.
Karşılıklı olarak Alınacak birşey yok arkadaşlar.
Başından beri zafer üstad Aralik sonuna kadar kar yok dedi.ha Olursa çok büyük sürpriz olacak.bütün mesele bu.
Bu gönderiye 7 ifade bırakıldı. Hepsini görüntüle
7 Beğen
Cevapla
Sabah Gfs güncellemesine kalbimi bırakıyorum. <3
Bu gönderiye 4 ifade bırakıldı. Hepsini görüntüle
4 Beğen
Cevapla
Ortalama -2,-3 bandina gelmiş bu güncelleme. Haftaya saliya kadar her guncelleme -0.5 derece azalsa bu is oldu. haha

resim
Bu gönderiye 11 ifade bırakıldı. Hepsini görüntüle
4 Beğen 7 Hahaha
Cevapla
Mevcut durum devam ederse rakım yüksek yerler ve iç bölgeler iyi kar alır. Trabzon 5-7 derecelere düşer Big Grin
Soğuma yetersiz kalıyor biraz daha iyi soğuk girişi olsa çok farklı şeyler konuşurduk.


Ay sonu ecmwf çok daha içi çıktılar sunuyor eğer azor iyi yükselirse -8ler üzerimize gelecektir


resim
Bu gönderiye 11 ifade bırakıldı. Hepsini görüntüle
8 Beğen 2 Muhteşem 1 Hahaha
Cevapla
Ben ecmwf beğendim uzun vadede bize sibirya indirecek gibi.
Bu gönderiye 2 ifade bırakıldı. Hepsini görüntüle
2 Beğen
Cevapla
276 gfs vurdu ve gol oldu. Hakem var a gidicek mi bakalım.
Bu gönderiye 5 ifade bırakıldı. Hepsini görüntüle
4 Beğen 1 Muhteşem
Cevapla
(19-12-2019, Saat: 13:41)Yusuf Eski Nickli Kullanıcıdan Alıntı: 276 gfs vurdu ve gol oldu. Hakem var a gidicek mi bakalım.

soğuk geberik olmasa veya çok doğuda kalmasa efsane bir sistem olacaktı. Buna rağmen az bir destekle yılbaşı akşamı kara çevirdi İstanbul'da. Sibirya desteğinin olduğu efsane senaryolar çıkabilir. Diğer senaryoları merak ettim. Ortalama biraz daha düşebilir belki ama daha da önemlisi - 10 - 12'nin altında senaryolar görmek istiyorum artık heyecan duymak için.
Bu gönderiye 9 ifade bırakıldı. Hepsini görüntüle
6 Beğen 3 Muhteşem
.
Cevapla
Şu azora bu saçma soğuklar yakışmıyor abi. Şu kadar güçlü bir azor yakalamışken -16 -20 ler olsaydi yukarda muhtemelen bi 87 daha yasayabilirdik.

resim
Bu gönderiye 7 ifade bırakıldı. Hepsini görüntüle
5 Beğen 2 Üzgün
Cevapla
(18-12-2019, Saat: 22:40)Fatih Şen Nickli Kullanıcıdan Alıntı:
(06-12-2019, Saat: 01:05)Zafer Yüce Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Şimdi de sanıyorsunuz ki bu kadar uzun zaman mevsim normallerinde gideceği için Aralık son hafta bir bonus olabilir hahahahaha diyeyim ben size,daha da ısınırsa şaşırmayın.
Bu yıl sıcak kapanacak dedik,Aralık şimdiden garantiledi.

Aralık son hafta ısınma bekleyen Zafer abi şimdi kış şartları yaşanacak dedi az önceki yazısında. Smile hatta İstanbul hariç bir çok yerde kar bekliyor. Bizim tarafa dönmeye başladı yavaştan sanki.  haha

Bizde 850hpA da -12 -15 ler gelecek demedik zaten kar yapar mı onu kovalıyoruz. Ki kar gösteren senaryolardan yola çıkarak böyle bir tahminde bulundum kendi adıma. Smile

Birde bu sistem değil de nedir 18-19 derecelerden 6-7 derecelere inecek şu an ki görüntüde belki de daha fazlası da olabilir. yağış, soğuk, fırtına ne ararsan var. Bal gibi sistem elbette.

Konuyu ben de uzatmayacağım Fatihçim.Benimle ilgili son yazdığın yazıyı tekrar bırakıyorum buraya.İlk bölüm espri olabilir,6 Aralık tarihinde yazdığım,havalar zaten mevsim normalleri üzerinde gidecek son haftaya kadar,Aralık son hafta daha da daha da artarsa şaşırmayın cümlesi hahaha ile eklenmiş şekilde benim mübalağımdı zaten.Bu yıl sıcak kapanacak,Aralık şimdiden garantiledi cümlemin de aslınıda ay ortalaması ile ilgili olduğunu anladığını biliyorum
Ancak yazının sonrası senin adını bile zikretmemişken,seni eleştirmemişken ve hatta kastettiğin şeyi dememişken durduk yerde sanki ben siz şöyle dediniz de,hatta sen şöyle dedinde bak olmadı şeklinde kendini savunma ve eleştiri olmuş. Yazılar ortada,ne forumda kimse -12,-15 gelecek dedi ne de ben.Sadece o derece kuvvetli soğuma görmeden ben artık heyecanlanmıyorum yazdım.Çıkıp bunun üzerine kimse burada -12 gelecek demedi demeni gerektirecek bir durum yok ki.
Ve son paragrafın yine eleştiri yapmak adına yazdığın,bu sistem değil de nedirle başlayan paragrafın.Onun da açıklamasını yaptım 18-19 derece Aralıkta anormal olduğu için,elbet düşecek,bütün ay öyle gidecek hali yok.Ama her düşüş kar getirmediği gibi anca mevsim normalleri veya biraz altına iniyor siz de bunu kar anlamında sistem sanıyorsunuz yazdım.
Örneği yok mu var.2010 ocak ayı başında 20 küsür dereceden sonra arkasından gelen kar var.
Konu şu,elbette fikir ayrılıklarımız olabilir,olacak.Forumun güzel tarafı da bu.Farklı düşünen olacak ve sonunda,yanılan,bilen olacak.Ben yanıldığım zamanlar zevkle yanıldığımı söyledim zaten.Çünkü kar yağması yanılmanın en güzel şekli.
Fakat burada konu ben seni hedef almamışken,senin beni hedef alıyor gibi yazman.Bu ikinci olduğu için cevap yazdım.Çünkü geçen günde yine seni hiç kastetmemişken sanki senin dediğin tarihlerde yanıldığımı ima etmişim gibi yazdın.Ben zaten o tarihlerde ısınma olacak dedim falan diye.Uzun lafın kısası; Öğle modeli güzel çıkmış,bakmadım Yusuf 276'da gol oldu falan yazmış.İnşallah ben yanılırım,yılbaşında kar olur,Ocak ilk hafta da soğuma heba olmaz,kar yağmaya devam eder herkes mutlu olur.
Karsız dönemde,diz boyu espri vardı bir kaç gündür forumda çok da iyiydi.Atışmalarımız bile esprili,saygılı olduktan sonra neyin önemi var.
Belki yazı dilinde sert geldi bana yazdıkların espriyi aştığını hissettim...2 hafta önce yazdığım esprili bir yazıdan alıntı yaparak,biraz da çarpıttığını düşünerek yazdım o yazıyı.Olay ben bildim sen bildim değil,olmadı da burada biliyorsun.Benim ısrarım,'ben bileceğim göreceksiniz' yarışı da değil.Fikrim değişmediği sürece,sizin fikirlerinize karşı kendi fikrimi savunmaya devam ediyorum.Kaldı ki belki hatırlarsın,Oymapınar sistemini ilk dillendiren ve sonra sisteme inancımı kaybedip taca çıkanda ben olmuştum.
İnşallah aynısı olur,gönüller kırıldıktan sonra üzerimize çığ düşse nafile...Kalın sağlıcakla..
Bu gönderiye 8 ifade bırakıldı. Hepsini görüntüle
3 Beğen 3 Muhteşem 1 Hahaha 1 Beğenmedim
''GULYABANİ VARDIR''
Cevapla
  
  •  Önceki
  • 1
  • ..
  • 1890
  • 1891
  • 1892(current)
  • 1893
  • 1894
  • ..
  • 2725
  • Sonraki 


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Tongue [YARIŞMA] İSTANBUL'A İLK KAR NE ZAMAN YAĞACAK? Ümit 102 49,229 29-11-2025, Saat: 00:53
Son Yorum: Mehmet Cengiz Küllük
  İSTANBUL'UN AYLARA GÖRE REKOR SICAKLIK TARİHİ-YENİ BİR REKOR GELİR Mİ? Zafer Yüce 12 17,762 26-07-2023, Saat: 17:45
Son Yorum: Yalçın Kaya (Mrsnowizma)
  İSTANBUL'A İLK KAR NE ZAMAN YAĞACAK? Serkan Sezenoğlu 64 54,151 06-11-2017, Saat: 22:52
Son Yorum: Ozan Soyak

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar:
258 Ziyaretçi