Bu sistemi 30 Aralıkta görüp yazdıktan sonra baktım ki basın , sivil kuruluşlar , medya önümüze koydu son güne kadar bekleyip her şey netleştikten sonra yazmak istedim. Donacakmıyız, karamı gömüleceğiz yollardamı kalacağız okulmu tatil olacak evlerden çıkmayacakmıyız ayrıntılı yazacağım.
1. Soğuk potensiyeli olarak 1985 ve 87 den sonraki en güçlü sistem. Yarın öğlen 0 c nin altına düşen sıcaklıklar haftaya perşembeye kadar 0 c üstüne çıkmayacak. Trakyanın tamamıda geceleri -10 c nin altında sıcaklıklar ölçülecek. Bu yüzden dışarıda kalan su borularınızı sarın . Bahçenizdeki Hayvanlar için önlem alın. Doğadaki evcil hayvanlar için önlem alın. Çiçek ağaç bitkilerinizi koruyun. Araçlarınızın antifirz buz çözücü durumlarını kontrol edin . Isınma sorunlarınızı halledin. Saçım bozulur ben şapka takmam diyenler bu süreçte mutlaka şapka takın çünkü biz çok alışık değiliz -10 civarındaki sıcaklıklara. Ufak çocuklarıda bu süreçte dışarı çıkarmayalım. Salgınla birlikte risk altındalar.
2. Kar miktarı olarak 2 gün öncesine kadar beklenilen durum etkisini yitirdi. Öyle metreler boyunca kar olmayacak. Yarın yani cuma oğleden sonra Trakyada başlayacak olan kar akşam saatlerinde İstanbulada ulaşacak. Ancak kar Trakyanın batısında etkisini hızlıca kaybederken Tekirdağ , Çorlu , Muratlı , Çerkezköy , Marmaraereğlisi , Vize , sarayda Cumartesi gecesine kadar Devam edecek. Sıcaklık sorunu olmayacağı için yağış yerde birekeceğinden Yollarda buzlanma ve kapanma sorunları oluşabilecektir. Özellikle İstanbulda ara yollarda sıkıntılar olacağı ve İstanbulun Hem Trakya hem Kocaeli Bağlantılarında sorunlar olacağı yüksek ihtimaldir. Planlarınızı buna göre yapın. Kar lastiğiniz yada zincirinşz yoksa yola çıkmayın mümkünse bu hafta sonu Marmara da yolculuk yapmamaya çalışın.
3. Yağmurda bile kesilen elektirikler bu sistemde kesilebilir. Sular Donabilir . Bu yüzden Fener Şarj ve evlerde içme suyu depolamakta fayda var.
Özetle soğuk olarak bölgemiz için olağan dışı ama kar miktarı anlamında abartılmayacak 1 haftalık bir sistem.